Ny ordförande sökes 2020

2 juli, 2019

Distriktet söker ny ordförande

Martin Tellström har aviserat att han kommer att lämna uppdraget som ordförande från och med år 2020. Vi söker därför en ny ordförande.

Vi söker en engagerad person som fortsätter i Martins anda att arbeta för en utveckling av biodlingen i Östergötland. Uppdraget innebär att leda styrelsen och ansvara för styrelsens uppgifter. Distriktet ska varje år kalla till årsmöte för att tillsammans med lokalföreningarna planera kommande års aktiviteter och budget. Ordföranden tillsammans med övriga styrelsen lägger ribban och kommer med förslag till budget och verksamheten för varje år.

Distriktet stöttar lokalföreningarna och ordföranden svarar för många av kontakterna utåt. Distriktet följer utvecklingen inom biodling, både vad gäller forskning och regelverk och hjälper till att sprida kunskapen till lokalföreningarna.

Det är givetvis fritt fram för ordföranden att ta initiativ till nya aktiviteter eller att komma med innovativa idéer för att utveckla styrelsens arbete.

Vill din lokalförening eller du själv nominera någon person som du tror passar för uppdraget, ta då kontakt med någon av oss i valberedningen:  Sammankallande: Tomas Kindell, tomas.kindell@telia.com, tel 013-821 46, 0730-76 29 50. Elisabeth Eriksson, be-bi-ba-@hotmail.se, tel 011-137122
Ture Göransson, ture.goransson@outlook.com, tel 070-583 3234